Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu lyssnar jag på raseriet vilket är en podcast angående rasism. Jag vill verkligen rekommendera den - dels för er som vill fördjupa er och lära er mer och för er som inte förstår eller vill fatta men borde fatta. Väldigt väldigt bra podcast, väldigt utbildande och väldigt lätt att förstå!!!! Lyssnar inte så mycket på podcasts men är fast vid denna!! Satan vad bra den är!!

Likes

Comments

Efter SSU bestämde att ha ett separatistisk möte emot islamofobi har de vita rasisterna blivit mycket upprörda och skapat debatter på både tv och internet. Vita kritiserar och säger hur jobbigt det är att bli exkluderade och utsatta för rasism. Icke vita försöker förklara poängen medan vita inte vill lyssna - vi är ju så vana att alltid ta mest plats och höras mest så vi lyssnar inte på någon annan.

Jag tycker separatism är väldigt viktigt. Jag blir frustrerad på alla vita som kritiserar de olika rasifierade aktivismrörelserna och kritiserar de - till er vill jag bara säga BACKA. Allt handlar inte om oss vita hela tiden.

Separatism är viktigt för att en förtryckande grupp ska kunna prata om sitt förtryck ostört, känna sig trygga och kunna säga vad de vill utan att trampa på någons tå som utvecklas till en diskussion där det tar negativ energi ifrån en.

Vita personer, exempelvis den äckliga rasisten Ann Heberlein, blir upprörda att hon inte får vara ansiktet utåt för den antirasistiska rörelsen. Ann kallar sig själv rasifierad och säger att hon blir utsatt för rasism (lol she's white but ok) och hur arg hon är för att hon blir exkluderad ifrån den antirasistiska kampen. Allt handlar om att vita alltid har varit vana med om att de är centrum i samhället och nu i denna fråga är dem inte det längre.

Det var samma sak när Beyoncé hade sin formation tour och hon endast hade svarta på scenen och blev kritiserad för att vara "rasist" - undra hur många vita som kritiserat andra vita för att vara rasister när endast vita är på scenen....

Ibland när en tillhör en förtryckande grupp kanske en inte alltid vill ta diskussionen eller alltid utbilda sina förtryckare. Ibland kanske en bara vill prata om sina känslor utan att någon ifrågasätter?

När suffragetterna kämpade för rösträtt satt de inte och diskuterade med männen hur de skulle gå tillväga. Feminism gällande könsfrågor är också separatistiskt i många avseenden!!! Finns flera hbtq rörelser som och är separatistiska!! De är inget fel med det. Makthavarna behöver inte ALLTID vara i centrum utan ibland får de faktiskt backa?

JA till separatism. NEJ till förtryckarna. Jag tycker bara det är skamligt att exempelvis SVT tar med vita i debatten när de inte ens har tolkningsföreträde - speciellt inte när de är rasister och är emot kampen.

Rasism existerar inte mot vita. Separatism är bra. Lyssna på de som är förtryckta. Backa. Sluta vara egoistisk. Punkt.

Likes

Comments

Jag älskar att besöka platser, och nu när jag jobbar sparar jag till att åka utomlands. Har inte riktigt bestämt vart, dock ligger new york och Nya Zeeland högt upp på listan. Om ni dock har något tips på något häftigt ställe säg till!! Behöver inte vara varmt eller storstad, utan jag vill bara se världen och upptäcka saker.

Den bästa resan jag har varit på var i vintras då jag var på Jamaica. Först var det nog för att Kalle följde med. Jag brukar ha en tendens att sakna honom ganska mycket när vi är ifrån varandra vilket underlättade nu. Jag behövde inte ens tänka på det.

Sen så var det också Jamaica. Vilket underbart land. DÄR var vattnet verkligen sådär blott som folk pratar om men aldrig ser. Naturen var så himla vacker, grön med vita stränder som sträckte sig så långt ögat kan nå. Naturen var så himla fin vilket gjorde de till det finaste landet jag har besökt.

Maten - så himla himla god. Väldigt mycket fisk och grillade grönsaker, vilket jag ÄLSKAR. De var inte så mycket efterrätter utan mer snacks vilket passar mig då jag hatar bakelser osv hahha

Men sen under Jamaica mådde jag inte psykiskt bra. Jag var väldigt nere och hade mycket ångest. Denna resa fick mig att ta en paus från allt. Jag sov väldigt mycket för jag var helt slut. När jag kom tillbaka till Sverige igen började jag gråta för jag mådde så dåligt hemma back then. Därav var denna resa en liten räddare för mig att må bra igen

SEN BLEV MINA BILDER AMAZING!!!!!!

Likes

Comments

Godmorgon.
Vaknade imorse men ville verkligen inte så snoozade vilket också betyder att jag knappt hinner blogga. Jobbar från 11-21 idag ungefär vilket betyder att typ hela dagen försvinner. Jag hatar sådana pass, jobbar hellre natt för då har en i alla fall dagen på sig innan kvällen att dels hitta på något men också ha lite tid för annat. Nu blir det mer vakna, jobba, sova, jobba - typ. Sådär av slänger jag in ett sådant där halvdant inlägg.

Jag vet själv av erfarenhet när jag läser andras bloggar att jag blir nöjd så länge bloggaren faktiskt uppdaterar, även om det inte alltid är det bästa inlägget. Det fångar ju fortfarande mitt intresse och det ger signaler att bloggaren faktiskt inte glömt bloggen osv - hahaha.

Så hej hej, i do not forget u

Likes

Comments

Veckans uppgift i skolan var litteraturforskning ur ett feministiskt perspektiv och det gick så jäkla dåligt för mig hahaha... Jag tycker litteraturforskning är så SATANS tråkigt!!!!! Jag har alltid tyckt det, verkligen inte något som intresserar mig. Så var det på gymnasiet också - typ att en skulle läsa en 200 år gammal bok - jag tycker sådant är såååå tråkigt. Eller att vi ska studera det svenska språket!!! usch!!! hahaha jag tycker verkligen språk är tråkigt... :( Det var roligare när vi fick hålla tal eller skriva uppsatser i svenskan, eller ha diskussioner - då var svenska/engelska mitt favoritämne!!! Men litteraturforskning? Neejjj tack!!!!

Idag kan vi väl också säga att de är den första höstdagen! Vaknade upp av att regnet öste ner från himlen, så himla mysigt ändå!! Och löven börjar ändra till olika färger, hösten är ändå väldigt fin och mysig!! Det enda är väl att de blir kallt och jag är inte duktig på att införskaffa mig varma kläder?? Kan typ springa runt med ett linne på vintern för jag tycker sommarkläder är så mycket finare hahah... Men till nästa löning måste jag införskaffa mig lite stickat och turtelneck så jag också kan få se sådär mysig ut<333

Likes

Comments

Denna tröja fick jag av Alida i födelsedagspresent och nu hade jag tid att fota lite innan jobbet så jag passade på. Tycker tröjan passar mig väldigt bra då jag är rapp i käften. Det är väääldigt sällan jag förlorar en argumentation, sorry not sorry haters. Men både i skolan och på sociala medier så går tungan i ett med mina argument tills antingen personen tar bort bilden eller säger bye. Det är bra att kunna stå på sig som kvinna, för oftast är det ju männen som går på mig. They do not like a women who take space ;-)))

Likes

Comments

Idag har det varit en bra dag och jag har varit glad. Först vaknade jag på morgonen och myste kvar lite i sängen. Älskar att ligga och dra mig i sängen i flera timmar haha, typ kolla instagram och Facebook och sätta på en serie innan jag är redo att kliva upp lol.

Sedan träffade jag min Matilda <333 som jag la ut på bilder innan!!! Var längesen jag träffade henne men det behövdes för hon lyser alltid upp närvaron och får mig att vara glad - sådana vänner är så HIMLA viktiga.

Efter det har jag jobbat och även där gick det bra. Slutade precis och tänkte slå på en serie innan jag går och lägger mig!! En bra dag helt enkelt!!

Bjuder på en bild Matilda tog på mig för sen beskriver faktiskt min dag idag<333 puss godnatt

Likes

Comments