Varje dag utsätts kvinnor och icke-män för förtryck och varje dag vaknar en trött på morgonen och ORKAR inte kämpa emot patriarkatet men trots det så måste en. Varje dag är ett krig, ett krig för våra rättigheter och den rättvisan vi aldrig haft och fortfarande inte har idag.

Just nu går min ilska till instagram och deras otroliga diskriminering gentemot kvinnor och icke-män. Jag lever på instagram och jag hatar att jag älskar den plattformen - just för att jag blir påminner om mitt förtryck varje dag jag öppnar appen på min mobil.

Jag är så trött att mina bilder tas bort från instagram. Jag har tappat räkningen på hur många gånger mina bilder på mina bröst har tagits bort från den plattformen. Och det gör mig så trött - eftersom jag är en vuxen kvinna som måste kunna välja själv vad för bilder jag lägger upp.

Problematiken med instagram - och beviset på att de strukturellt förtrycker kvinnor och icke-män - är deras policy på vad för bilder som faktiskt är okej att lägga ut.

När jag lägger upp en bild på min kropp där jag har övertaget är det inte okej. När jag lägger upp en bild där jag avsexualiserar min kropp är det inte okej. När jag lägger upp en bild som inte tillfredsställer MÄNNEN som styr instagram - då är det INTE okej!

Men lägger jag upp en bild som är sexig, då är det okej. Lägger jag upp en bild som får en man att bli upphetsad, då är det okej. Lägger jag upp en bild där jag är ett objekt, då är det okej?

Jag är inget runkmaterial. Jag har en kropp och den är min. En av FN:s konventioner är att alla ska ha rätten till sin egna kropp - vilket jag INTE har. Jag får inte sätta upp mina regler. Jag får inte visa min kropp på mitt sätt och jag får inte rocka den så jag är bekväm i den.

Jag är så jäkla trött att jag ska vars ett objekt som män ska bli kåta på - sluta? Alla har bröst. Vad storleken är - det spelar ingen roll. Det finns män som har betydligt större bröst än mig, men bara för att de sitter på en kropp som också har en vagina blir det plötsligt så mycket spännande. Låt min kropp vara ifred?!!!

Hur kan detta vara okej?

Men inte detta...?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Feminist - någon som tror kvinnor är underordnade män och vill ha en förändring på det

Cis - någons könsidentitet stämmer överens med hans eller hennes biologiska och juridiska kön

Heteronormativt - när hetero är normen och en bara anser att det finns en man och kvinna och de attraheras bara av varandra och inga andra

Queer - avvikande från heteronormen, betyder annorlunda. Uppkom under den homosexuella rörelsen i USA. Du kan dock vara heterosexuell och kalla dig queer

Radikal feminist - tror på att strukturer förtrycket ex kvinnor och att kvinnor dagligen och alltid blir förtryckta i olika sammanhang

Intersektionalitet - hur olika maktordningar samspelar och kritiserar dem.

Intersektionell feminist - lyfter upp både klass, ras, kön, religion, ålder, sexualitet, funktionshinder, könsidentitet etc och inte endast kön

Likes

Comments

Jag vet att bloggningen inte är på topp - det kommer nog vara så tyvärr den här första veckan. Jag måste nog komma in i skolan lite och pluggvanan igen innan jag kan sätta mig ner och andas. Jag vaknade idag 3 timmar innan tåget gick bara för att sätta mig och läsa igenom en bok som jag sedan ska ha skrivit en uppsatts på till på torsdag. Det var ganska kort varsel eftersom de har försökt sparka igång kursen så fort som möjligt så denna inlämning behöver inte vara perfekt.

Jag läste på tåget till skolan, jag läste i skolan, läste påväg hem från skolan och sen kom jag 3 timmar tidigare till jobbet och läste då också.

sedan jobbade jag till 22.00 och när jag kom hem satte jag mig på direkten och började småskriva lite på min uppgift. Jag har inte haft tid att blogga fast jag vill och har så mycket att skriva om då jag lär mig så mycket!! Men som sagt jag tror att det är för att det är den första veckan liksom och allt är så nytt. Jag kommer somna nu vilken sekund som helst är heeeelt slut så godnatt<33

Likes

Comments

Woooow vilken intensiv dag och snart ska jag sussa gott i min säng men innan det tänkte jag berätta om min dag.

Jag var ganska nervös när jag åkte till skolan men väl där släppte allt eftersom det verkar som om det är ganska sköna personer i min klass som är lätta att känna sig trygga med. Det jag tyckte om var att en av de första grejerna de sa var "vi tolererar ingen sorts diskriminering eller övergrepp eller sexskämt som på något sätt kan upplevas kränkande" vilket jag kände att fyfan vad bra!! De kanske bara är jag men de fick jag inte höra på min gymnasieskola - men det kanske är dags att sluta jämföra universitetet med gymnasiet då det inte alls är samma grej.

Lärarna verkar superbra, föreläsarna verkar superbra, allt verkar så himla himla bra!

Inhandlade mina första böcker idag också - två st för 600 kronor - det sved på kortet. Jag måste läsa ut en bok på 250 sidor tills imorgon typ (det kommer jag inte hinna så det spelar ingen roll men) och hinna skriva en uppsats till på torsdag (de däremot ska jag försöka hinna). Har bara läst 30 sidor för jag råkade somna hehe. Är väl utmattad då jag inte sovit så mycket de senaste två dagarna och sen idag fått så mycket information!!!!! Men ska försöka läsa några sidor till nu i alla fall innan jag somnar

Likes

Comments

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös inför imorgon - självklart är jag det. Imorgon ska jag börja på universitetet - dels är det nervöst. Jag ska börja på min framtid samt mitt vuxna liv. Såklart jag kan ändra mig - kanske inte alls vill jobba med Genus om 1 år - men just nu känns det som om jag vill jobba med juridik inriktning kvinnorättsfrågor. Det är min dröm och det har det varit sedan jag var 11 år. Jag är då nervös på kursen - för jag hoppas att den är rolig och att den kommer ge mig mycket!!!

Sen är jag nervös för min nya klass. Egentligen borde jag vara layback - åka dit för at plugga och sen hem. Men samtidigt så var inte gymnasiet så lyckat för mig och jag känner också att jag inte fann så många vänner som var som mig - ex delade mina värderingar - och då vill jag ändå skapa nu vänner. Då känner jag en press för jag vill bli omtyckt - de vill väl vi alla eller hur? Samtidigt som jag vill vara mig själv så de tycker om MIG. SÅ ja, jag är verkligen skitnervös att åka till en skola jag aldrig har varit på, hitta ett klassrum på en stoooor skolgård där det finns flera lokaler, komma in dit och sedan vara omringad i ett rum fullt med nya människor. Fan jag kommer skita på mig.

Likes

Comments

​Angående ordet "mobbning" måste jag verkligen förklara en grej. Mobbning behöver inte betyda att en är ensam och inte har några vänner. Behöver inte heller betyda att en är annorlunda på ett sätt som typ alla filmer målar upp de som blir utsatta - utan det handlar helt enkelt om att en blir utsatt för elaka saker flera gånger. Inte en gång - utan det upprepas. Betyder inte heller att en måste tycka att det är jobbigt - men begreppet "mobbning" är så himla smutsigt och pinsamt att använda till sig själv. En kan slå tillbaka också och stå på sig men det betyder inte att du INTE blir utsatt för det.

Jag tycker det är viktigt att jag gjorde videon - dels för JAG skäms över att jag blev utsatt för dessa elaka saker vilket jag INTE borde. Jag borde inte alls försöka sopa det under mattan men jag tyckte det var så himla obekvämt att spela in videon och ångrade mig flera gånger. Dessa saker måste pratas om, särskilt också om en har någon som slags makt över internet och kunna sprida sin berättelse vidare så kanske andra som varit i liknande situationer kan också börja prata om det men också stå på sig.

Tycker det är så satans viktigt. Jag mår asbra (verkligen) och jag var bara arg dessa tre år men inte ledsen. Jag var konstant frustrerad och la såååå mycket energi på att vara ilsken - men jag mådde aldrig dåligt etc och på ett sätt var det väl bra att möta idioter - speciellt i ungålder - så en kan hantera de bättre sen senare i livet etc etc

Likes

Comments