Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En vit snubbe hade cornrows på sig och jag sa till då det är CA. Blev lite bråk eftersom vi alla vet att vita män inte kan ta kritik utan bara börjar böla. Men sen blev jag blockad (rip) och diskussionen fortsatte med andra som har tolkningsföreträde i frågan och osv och jag får ont i magen hur dessa grabbar skriver det är sjukt

Sorry not sorry men de var på en offentlig instagram och sådär skriver en inte

Likes

Comments

Idag var jag och Filippa om en ganska jobbig grej och tror det var längesen jag fick så mycket adrenalin som pumpade igenom mina ådror. Vi var i Täby centrum och åt och när vi kom hem skulle vi hämta en tampong i Filippas föräldrars badrum. Väl där ser vi att lådor är utdragna. Vi får panik och låser in oss på toaletten. Vi trodde nämligen tjuvarna var kvar och fick panik och ringde 112.

När vi ringde och grät tog inte polisen oss seriöst. De hänvisade oss till 11414 och vi fick plats 99 i kön vilket betydde att vi fick vänta en timme. Väl pratandes med en polis var jag förbannad mer än rädd -tycker det är sjukt hur de skiter i två vettskrämda tjejer. Meeen sen fick vi hjälp av några snälla poliser.

Väl lugnat oss gick vi runt i huset. Lådor och dörrar var utdragna. Saker var slänga överallt och det var så jävla obehagligt. Att se hur någon hade stått på samma plats som en själv stod på.

Jag hatar inbrottstjuvar. Inte för att de snor fysiska saker - det är bara saker och det är inte det som är viktigt. MEN det kan göra så en får riktiga men för livet. Att inte våga sova ensam om kvällarna, bli ännu mer rädd på nätterna när en går hem. Det är det jag blir förbannad över. Att det på riktigt inte förstår hur de kan skada andra. Det obehagliga var att det hände när vi var hemma i huset, när vi satt med öppen veranda dörr och vi satt fem meter från dörren. Att veta att bara för vi hade fokus på något annat tror dessa jäklar att de har rätten att göra intrång på ett sådant obehagligt sätt....

Likes

Comments

Helloing!!

Är med Filippa nu och vi målar tavlor till Pride imorgon. Ifall ni har missat det så ska vår viva la feminista grupp gå och har en egen plats i paraden vilket betyder att folk som följer oss får gå med oss också! Ifall ni är sugna på det möts vi upp på Fridhemsplan 12.15!!

Likes

Comments

Har haft grövsta mansvärken nu i flera dagar det är så satans jobbigt?!?! Brukar aldrig få det och ni som inte har det förstår inte hur ont det gör. Vissa kan ju inte ens gå till skolan på grund av det.

En sak inom feminismen som folk ifrågasätter är mens. Varför tycker vi att mens snacket är så viktigt??? Vad vill vi få fram???

Kanske att det är naturligt, varken snuskigt eller äckligt på något sätt. Jag fick lära mig som liten att alltid vira runt papper runt mina trosskydd och alltid lägga det längst mer i papperskorgen så det inte skulle synas och vara diskret. Jag vet att jag inte är den enda som har blivit lärd att gömma sin mens. Jag kände mig alltid obekväm att handla trosskydd när jag var yngre så bad alltid mamma eller pappa göra det.

Egentligen förstår jag inte varför? De flesta vagina bärare får ju mens - det är biologiskt naturligt och inte alls äckligt eller skämmigt. De är därför mens är ett viktigt ämne - vi vill inte skämmas eller kännas oss smutsiga när ni män har skapat smutsigheten.

Likes

Comments

Igår kunde nog ingen missa att vår största Queen Beyoncé var i Sverige och hade sitt framträdande. Av vad jag har sett på sociala medier så rockade hon scenen som vanligt.

Jag vet inte hur jag ska få fram detta rätt - för någon stackars liten kommer bli kränkt. Speciellt någon som var från extas från igår och såg sin idol. Men jag vill bara - innan du som vit tar för mycket plats - denna konsert var inte för dig. Formation var inte FÖR dig. "Get in formation" handlar inte OM dig. När hon sjunger om styrka är du INTE inkluderad. När hon peppar gör hon INTE det till dig. Jag vill, att alla ska fatta att formation om black power och att vi vita inte ska ta plats i varken denna skiva eller tour.

Jag säger inte att ni inte skulle gått på konserten eller lyssna på hennes skiva - det jag menar bara att vad jag såg igår var det tråkigt att majoriteten där var vita - eftersom att självklart ska alltid vita synas mest. Det stör mig - utan att du ska bli kränkt efter att ha sett din världsstjärna.

Beyoncé är bäst. Hennes musik dunkar alltid i mina öron. MEN hon är mer än bara en snygg kvinna med en fantastisk röst (som de flesta brukar se henne) hon är en aktivist. Hon kämpar varje dag för svartas rättigheter. Hon håller en tyst minut på hennes konserter för alla svarta som dör av polisbrutalitet och låter namnen stå skrivna på skärmen framför alla. Hon tar upp svarta tjejer som dansar med henne och tar plats, både hon och hennes svarta medsyskon.

Hon embracar den svarta kulturen - fast vi vita får inte vidröra den. Hon skapar helt klart diskussion, och hon kämpar för ett mer jämställtsamhälle. Hon har lärt mig så satans mycket - men jag vill bara att ni ändå ska fatta att hennes konsert igår handlade inte om hennes vita fans - det handlade inte om oss. De ska alltid handla om oss - men denna gång får vi backa. Formation är inte om oss - det är vi som är de onda i formation. Det är vi som ska lyssna på vad hon berättar och sedan ta till kritiken av det.

Likes

Comments

Godmorgon (det är morgon för mig).

Planerade att skriva detta inlägg när jag kom hem imorse vid 7 men var helt slut och la mig som en död fisk på sängen och somnade på direkten. Är fortfarande sjukt trött och har ont i huvudet men jag måste fan skärpa mig och gå upp nu och hitta på något.

Igår var jag på förhandsvisningen på Jason Bourne. Vi var den tredje gruppen i världen som såg filmen (jag vet känner mig fett speciell). Jag har inte sett de förra Jason Bourne filmerna så jag förstod inte lika mycket som Sophia som hade gjort det - och hon tyckte de var asbra så tror ett tips är att se de innan före!!

De bjöds på minihamburgare, massa med godis, dricka etc!!! Måste tacka en en gång uip för detta roliga event!

Likes

Comments