Jag kan inte förstå att det är tre dagar kvar av skolan. Vissa kommer aldrig sätta sig på ett skolområde igen, andra gör det till höst och resten gör det någon gång i framtiden. Och jag menar det är ändå en stor grej, och det är blandade känslor. Jag vet i förväg att jag kommer börja gråta och rubba sminket.

Har ingen skola nu tills på fredag. Lektionerna är inställda, och jag gjorde min sista grej i skolan idag. Så nu vet jag inte vad jag ska göra??? Sätta på en bra film? Var ute och solade lite tidigare idag men ångest om en inte skaffar jobb nu efter studenten och bara går runt på dagarna och gör ingenting haha det blir så tråkigt efter ett tag...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu ska jag trippa ut till trädgården och lägga mig i en solstol och sola lite!!!! Hoppas att jag får lite färg. Har sovit ganska dåligt så passar nog på att sova en timme också, hörs sen!!

Likes

Comments

Ni vet väl att Facebook har verkligen börjat bli omtänksamma ;-)) Så nu publicerar de inlägg titt som tätt om minnen. Så fick jag upp en bild som var ett år gammal och jag inser att wow vad jag har förändrats utseende mässigt. Wow vad jag var VERKLIGEN den där söta tjejen och dagy stereotype och oj vad jag inte trivdes med det hmm

Likes

Comments

Alltså denna dag har inte varit min dag idag!!!! Vi skulle fixa öl och pynt till flaket och jag blev på så dåligt humör för resten var så otacksamma och otrevliga så höll på att ramla baklänges pga så himla irriterad. Tycker att ALLA ska hjälpa till med flak så serri tips till er som tar studenten nästa år strukturera ALLTING dela upp ALLA uppgifter mellan hela klassen och ALLA måste vara delaktiga då vi är typ 5 pers som håller i flaket helt ensamma och ingen vill sammarbeta haha blir så jäkla bitter!!! Men det är verkligen tips till alla nästa år tänk på det!!!

Annars var det lite kul att köpa öl haha. Vi åkte runt lite först för alla hade inte öl så de räckte men sen fanns det på LIDL. Vi köpte typ 60 flak och det var ett äventyr att få in allt i två bilar men det gick!!!! Och jag, Emma & Isabell får vara jäkligt stolta över vår insatta idag!!!

Likes

Comments

Igår var jag på möte med vår aktivistgrupp och vi valde att byta namn. Vi bytte ut femme till feminista istället då vi ville inkludera alla i vår kamp, icke-män, transsexuella och män som lider av andra sorters förtryck!! Vi planerade också mer saker, som ni kommer få höra mer om senare! Det blev faktiskt ett jättebra möte även om inte alla kunde närvara och vi kom fram till bra beslut. Jag ska exempelvis hålla i marknadsföringen så om någon känner att de vill göra ett samarbete är det bara att hojta till!

Vi kommer också låta folk skriva gästposts om de upplever förtryck och berätta sin egna historia eller åsikt - då kan ni höra av er också! Ska också försöka hitta folk som vill gästposta och tror att det är en bra grej om en vill expandera och bli en ännu större plattform liksom!

Likes

Comments

Igår var jag på Olivias studentmottagning!! Hon tar studenten så som jag på fredag och valde att ha mottagning igår - vilket för övrigt är väldigt smart för då kan ju vänner komma dit som tar studenten på fredag också.

Kan tycka att det är lite tråkigt att verkligen ALLA tar studenten på fredag. Typ alla vänner som jag har som själva går i trean kommer ju hänga på sin egna mottagning. Därför är det ju fettbra som Olivia gör ju!!

De bjöds på dryck och mat och det var så satans gott!! Hade inte ätit förrän klockan 8 och åt sen igen där vid 17 så det var 9 timmar utan mat i magen liksom så höll på att tappa all energi och humör jag hade heheh :(( Men ha gz bästa och tack för att jag fick komma!!

Likes

Comments

Jäklar vad vackra, men att bero på slöja. Vad står du i den frågan? Tycker du att slöja borde förbjudas för att det är kvinnokränkande eller tycker du att det är något man som tjej ska bestämma själv om man vill ha?
Vill förresten säga att du är så jäkla cool och en riktig förebild.
Kram!

Svar: Hej Vara! Först och främst - tack för dina fina ord, det värmer mycket om hjärtat.

Slöjan, den eviga debatten som alla vill ta hela tiden....

För lite mer än ett år sen förstod jag mig inte på kvinnor som hade slöja på sig. När jag läste om Malala och att hon kämpade för kvinnors rättigheter förstod jag inte hur hon kunde kämpa för kvinnors rättigheter samtidigt som hon bar en slöja då jag hade fått lära mig att slöjan var förtryckande av svenskmedia och den vita feminismen,

Idag har jag valt att inte lyssna på svensk media och vita feminister (menas med detta de kvinnor som bara pratar ur deras vita perspektiv och inte ur ett mångkulturellt) och har förstått hur 1) hjärntvättad jag blev men också 2) trångsynt.

Jag vill hedra MAKTHAVARNA, svartmuslimskkvinna och muslimskkvinna på instagram som har tagit upp frågan om slöjan och har förklarat för mig hur det känner - det är trots allt de som har tolkningsföreträde i frågan och jag väljer att lyssna och lära mig utav de. Har ni någon mer plattform ni följer som tar upp detta eller rasism får ni gärna kommentera då jag vill utbilda mig så mycket som möjligt.

Nu förstår jag att slöjan inte är förtryckande i sig. Om en kvinna väljer att ha slöja kan det bero på många själ - exempelvis att de vill visa att de är stola muslimer så som kristna som har ett kors runt halsen eller/och också för att de tycker slöjan är vacker - vilket jag verkligen håller med om.

En kvinna ska ha rätt att klä sig som hon vill. Vill hon klä av sig är det hennes val och vill hon klä på sig är det hennes val. Olika kvinnor blir styrkta av olika saker och det är upp till var och en att bestämma vad som styrker just henne. Om kvinnan blir tvingad - då är det förtryck. Ja, det finns vissa situationer då kvinnan blir påtvingad slöja - men det finns också situationer då kvinnan blir påtvingad att klä av sig. Ta exempel reklam, porrfilmer och prostitution som några av MÅNGA exempel.

Sedan undrar jag varför hetsen runt den muslimska slöjan är så stor medan när nunnor bär slöja är det ingen som ifrågasätter...? Är det för att det är mindre "främmande" för oss? Handlar det bara om främlingsfientlighet?

I ett mångkulturellt samhälle måste en utbilda sig kring de olika sakerna. Vi måste lyssna på de diskussionerna handlar om - inte alltid ta plats och tro att vår åsikt är viktigast. Därför är det så viktigt att ge representation till exempel dessa plattformer på instagram. Kunskap ger makt.

Likes

Comments

Idag är mitt schema tight och listan är lång på saker jag måste göra idag!! Om fem minuter ska jag rulla iväg till jobbet och jobba ett pass på 4 timmar. Sedan åker jag direkt till Olivia från jobbet då hon ska ha sin studentmottagning. Efter det ska jag till Hornstull då Viva la femme ska ha möte hemma hos Elina inför vår aktivist grupp. Jag kommer säkert rulla hem vid 10 ikväll och då ska jag packa mina grejer och sova hos Kalle... Kommer bli helt slut. Kanske kan övertala Kalle att sova här istället, skulle vara skönt att bara komma hem och lägga mig i sängen.

Haha så ointressant för er - men jag tar i alla fall med mig kameran!!! Var längesen ni fick mingelbilder på mina vänner så tänkte att det var dags!! ;-)

Likes

Comments

Mamma brukar tjata ganska ofta att jag ska städa mitt rum då hon tycker det är stökigt. Jag brukar inte hålla med eftersom ah det kan handla om att sängen inte är bäddad liksom hehe... Men denna gång håller jag med henne... Hur blev mitt rum så stökigt?

Har bott här en vecka och droppat allt på golvet runt om mig. Brukar ändå hänga in kläderna i garderoben och inte bara droppa de hahahaha men jag har varit så lat denna vecka. Måste ta tag i livet och städa innan studenten för det kan ju inte se ut såhär!!? Skyller dock lite på Kalle. Exempelvis han som drog ut madrassen nedanför och skjuter sen inte tillbaka den liksom, dumma :(

Likes

Comments

Hittade dessa fyra tjejer när jag bläddrade igenom Twitter. Jag dog hur snygga de är

Likes

Comments