Nu är det helg!!! Gud vad längesen det var sen jag kände så - har ju trots allt haft lov ett ganska bra tag nu. Dock ångesten att jag börjar skolan om 20 dagar. 20 dagar hörrni?!?!!? FYFAN säger jag bara!!! Fyfan usch och nej jag vill inte :-(

Har fot den skevaste rethostan i historien, hostade så mycket på jobbet idag att det rann tårar från mina kinder. Det var ytterst stelt. Sist jag hade en sådan där rethosta och drack en cider spydde jag upp hela middagen haha. Nu ska jag ut på klubben ikväll med några vänner och det ska bli kul. Får dock hålla koll på hostan så de inte sker en till olycka!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fick en fråga imorse och har fått den förut. Vad för kamera har jag? Ja men jag tänkte göra ett inlägg om min lilla kamera och hur jag redigerar etc. Så om fler frågar kan jag sen hänvisa till detta inlägg!

Ja okej. Min kamera heter Canon 600D, och jag köpte den förra vintern på julrean. Varför jag köpte just den var för den var den bästa kameran i den prisklassen. Ja alltså kameror kan vara båda bra och dåliga och dem kostar skjortan! Så jag köpte min lilla kamera.

Fördelar: den är liten och lätt. Den har en vridbar display så man kan ta bilder på sig själv och se samtidigt sig själv när man tar bilderna. Den har bra batterinivå och håller länge, och den tar bra bilder med en AV funktion så bakgrunden blir suddig.

Dock är de objektivet som gör väldigt mycket. Det jag har är EF 1.8 50mm, men ska köpa 1.4 när jag har fått min lön. Objektivet är bra och bilderna blir väldigt bra!!! När jag fotar har jag inställningen AV och sen så sänker jag till 1.8 så bakgrunden blir suddig och fokusen hamnar på objektet!

När jag tar bilder försöker jag göra det när solen inte står så högt upp på himlen. Då är de lätt att ljuset blir för starkt och att bilderna blir suddiga. Outfitbilderna knäpps då av vid kanske 3-4 tiden på dagar som dessa, men på vintern betydligt tidigare såklart! När jag fotar försöker jag ha saker i bakgrunden. Ex träd, stoppljus, människor osv. På så sått blir de fokus på mig och man ser tydligare att bakgrunden blir suddig och kameran verkar då vara bättre än vad den är!!

När jag sedan tagit bilderna så redigerar jag dem bara i iPhoto på min Mac - ganska enkelt. Väljer svartvit eller färg och sen ändrar jag ljus och kontrast och de går ganska snabbt. Sen kan jag också ibland föra över bilderna till mobilen så redigerar jag dem i snygga effekter i VSCO CAM!! Tips!!!

Likes

Comments

Ja, rubriken stämmer faktiskt. Detta äckliga väder har nu gjort mig sjuk - tyvärr. Jag är inte jättesjuk men har lite ont i halsen och hostar ganska mycket. Men har varken feber eller är hängig så ska gå till jobbet ändå. Men visst blir man irriterad att jag går och blir sjuk - nu när jag har börjat jobba och det blir kräftskiva och pride i helgen.... Alltid har jag otur, det blir nog att operera bort halsmandlarna ändå även fast jag inte vill. Blir sjuk en gång i månaden och det är alltid halsen som drabbas. Dock är jag ju rädd för att bli nersövd så vet inte om jag vågar operera dem, haha....

Likes

Comments

Isa: "Jag undrar bara varför så många heterosexuella skall springa på Pride Park!
De kan hålla sig borta och endast vara publik till paraden på lördag."

Svar: Hej du. Blir arg när du skriver sådär och jag vet inte om den är till för att provocera eller inte, men om inte, är du dum? Varför skulle inte jag få gå bara för jag är hetro? Jag kämpar exakt lika mycket för att hbtq som en hbtq människa. Pride är till för att uppmärksama problemen och ändra på världen, att visa att hbtq är lika fint som vilken annan kärlek som helst. Jag vill tatuera in pride hjärtat på min fot, och här säger du att jag ska hålla mig borta? Vi går paraden för vi vill KÄMPA för hbtq. Jag tänker absolut inte hålla mig borta, och när du skriver så får det mig bara mer att vilja gå :-)

Isa: För att VÄLDIGT många HBT personer tycker att ni "surfar" med oss för att få cred.
Varför duger det inte att vara publik?

Svar: Hej du. Nu vet jag att du inte existerar. Det tycker verkligen inte HBTQ personer hahahaha. Vet du hur många vänner jag har som hör till HBTQ? VÄLDIGT MÅNGA!!! Ja faktum är den att dem älskar det. Jag träffade homosexuella på klubben från andra länder där jag berättade om min inriktning för hbtq och de började gråta just för att de blir så berörda!! Så kom inte med din skit mer på min blogg nu, tack och hej!

Likes

Comments

Jag hoppas ingen av er har missat att det är Pride veckan denna vecka. Jag hoppas alla homofober sänks och får lite vett och information i huvudet och ändrar åsikt. Jag hoppas det kommer vara rekord i Stockholm på pride paraden (!!!). Och jag hoppas att alla hbtq personer känner att vi backar deras ryggar.

Det är Pride veckan nu - jag har inte uppmärksammat det så himla mycket då jag har jobbat. Men det betyder ju inte att jag har glömt att denna vecka hyllar vi dem. Jag brukar ha tv:n på på morgonen när jag sminkar mig Det brukar vara nyheter och godmorgon prat. Det är väldigt mycket uppmärksamhet nu till hbtq som kommer och berättar deras berättelse.

Idag var den en man från Uganda som berättade sin story. I Uganda får du fängelsestraff om du är homosexuell (Ja ett efterblivet cp land.) Han berättade för sin pappa om att han var homosexuell - och han sa att han måste åka därifrån och aldrig komma tillbaka annars skulle han ringa polisen. Så för att sin egna SON är homosexuell vill han sätta honom i fängelse. Det är så jävla vidrigt och vill åka dit och knäppa till hela den pantade äckliga regeringen. Usch för er.

Han gick på gatan en dag då och blev överfallen av en mob som ville döda honom. Då flydde han till Sverige och hans partner lämnades kvar i Uganda och nu har de inte haft kontakt på 4 år. Han får inte tag på honom. Han kan vara död, fängslad, torterad, ja vad som helst. Och han vet inte. Kan ni förstå den smärtan i hjärtan? Jag får ont.

Därav ska vi uppmärksamma hbtq personer. Ja dem är så jävla bra och precis som alla andra. Det finns plats för alla godhjärtade människor i världen. Att älska någon kan aldrig vara fel. Att älska någon av samma kön, eller för den delen känna sig som ett annat kön - är aldrig fel. Låt alla få älska och vara hur dem vill. Vi accepterar ju dig och du accepterar ju mig, så varför inte alla andra då.

HBTQ. I fight for you. Always.

Official song of Pride Stockholm. Very good :)

Likes

Comments

Ja, idag jobbade jag då också. Nu har man kommit in i det lite mer och tycker de är ganska mysigt att umgås med gamlingar. Jag menar man kan prata om typ vad som helst och de är ganska harmoniskt att de är så lugnt och tyst. Man själv blir väldigt lugn då också! Gjorde dock en liten tabbe idag och tog ut en av damerna på promenad. Vi var borta ganska länge och medan letade hela avdelningen efter henne och blev oroliga... Snacka om att man kände sig ganska dum då, haha :(

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen umgås lite med Kalle innan jag ska sova. Ska försöka somna tidigt idag.

Likes

Comments